Vocht- en schimmelbestrijding

Vocht- en Schimmelbestrijding

Je hebt een vochtprobleem in huis?
Vocht kan niet alleen de structuur van je huis sterk aantasten, ook je gezondheid kan eronder lijden. Laat een vochtprobleem daarom niet aanslepen, maar raadpleeg een expert, BB Werken.

Vochtproblemen

Je hebt een vochtprobleem in huis?

Vocht kan niet alleen de structuur van je huis sterk aantasten, ook je gezondheid kan eronder lijden. Laat een vochtprobleem daarom niet aanslepen, maar raadpleeg een expert.

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het gaat hierbij om grondvocht dat door het ontbreken of slecht werken van een vochtwering in de muren van een woning kan trekken. De muren slorpen dus als het ware het grondvocht op.

Er zullen dan ook voornamelijk onderaan de muren vochtplekken gaan ontstaan, maar het vocht kan zich op termijn verder in de muren verspreiden.

Daarnaast kunnen er zich schimmels vormen en als gevolg van optrekkend vocht zal er vaak ook een muffe geur ontstaan in huis. Een andere indicator van dit vochtprobleem is een loskomende muurafwerking (behang, verf, pleisterwerk,…).

Injecteren is dan de beste oplossing.

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat men de muren injecteren met een gel om het opstijgend vocht tegen te houden. Hiervoor moet men gaten boren in de binnenmuur, net boven de vloerpas, met een tussenafstand van 10 centimeter. De gaten worden nadien opgevuld met de vochtwerende gel.

BB Werken kan ook extra voorzieningen plaatsen zoals een meerlagensysteem. Dit houdt in dat er ook een wapeningsnet wordt ingebracht, dat bestand is tegen zouten, scheuren, barsten en een hoge waterdruk.

Schimmelbestrijding

Schimmels worden veroorzaakt door condensatievocht.

Condensatievocht is vocht dat ontstaat door afkoeling van warme lucht. Denk bijvoorbeeld aan de hete stoom die tijdens het koken ontstaat en neerslaat op de tegeltjes en de ramen.

Wanneer deze vochtige lucht niet voldoende afgevoerd wordt, gaat het condenseren tegen de muren die als gevolg vochtig gaan worden. Op een vochtige muur kan een schimmel zich goed verder ontwikkelen. Condensatievocht ontstaat door uitgeademde lucht, douchen, baden, kleding drogen aan een droogrek…

Als er plots schimmel in huis opduikt, kan dit bijvoorbeeld te wijten zijn aan isolatiewerken of het plaatsen van betere beglazing waardoor het vocht minder goed afgevoerd wordt afgevoerd, wat de kans op schimmelvorming verhoogt.

Het plaatsen van een ventilatiesysteem kan een oplossing bieden voor dit probleem.

Voor het plaatsen van een geïntegreerd ventilatiesysteem kan je beroep doen op BB Werken .

© 2018 BB Dak- & Gevelwerken - website Gemango.com
Show content Hide content